Activiteiten

DNP behartigt de belangen van haar leden door middel van een aantal activiteiten.

1. DNP heeft periodiek overleg met het Bestuur van het Pensioenfonds. Het Bestuur beschouwt DNP als de vertegenwoordiger van de gepensioneerden en slapers. Daar kan DNP dus de stem van deze achterban laten horen.

1. Daarnaast heeft DNP regelmatig overleg met de drie leden van het Bestuur en de vijf leden van het Verantwoordingsorgaan van het Pensioenfonds, die door de gepensioneerden zijn gekozen. Op die manier kan DNP haar mening geven over onderwerpen, die spelen in het Bestuur en het Verantwoordingsorgaan.

1. DNP is de kweekvijver voor kandidaten voor het Bestuur en het Verantwoordingsorgaan. Deze kandidaten bereiden zich voor op de verantwoordelijke taken in het Bestuur en het Verantwoordingsorgaan door een opleidingsprogramma te volgen, door zelfstudie en door actieve deelname aan het overleg.

1. DNP is lid van de KNVG, de Koepel van Nederlandse Verenigingen van Gepensioneerden. Dit is een koepelorganisatie van vele DNP-achtige verenigingen, onder meer van Shell, Philips, Unilever, maar ook van ANWB, Vopak enzovoorts. De KNVG doet lobbywerk in Den Haag, om de stem van de gepensioneerden te laten horen tussen het krachtige lobbygeluid van de werkgeversverenigingen en de vakbonden.
    Lees hier de Nieuwsbrief en het Kwartaalbericht van de voorzitter van de KNVG
 Nieuwsbrief KNVG 8 maart 2019
 Nieuwsbrief KNVG 19 februari 2019
 Nieuwsbrief KNVG 5 februari 2019
 Nieuwsbrief KNVG 18 januari 2019
 Nieuwsbrief KNVG 18 december 2018
 Nieuwsbrief KNVG 3 december 2018
 Nieuwsbrief KNVG 20 november 2018 (extra)
 Nieuwsbrief KNVG 13 november 2018
 Nieuwsbrief KNVG 31 oktober 2018
 Nieuwsbrief KNVG 16 oktober 2018
 Nieuwsbrief KNVG 30 september 2018
 Extra nieuwsbrief KNVG 19 september 2018
    Hieronder staan de links naar vorige Nieuwsbrieven
 Nieuwsbrief KNVG Archief
 Loon voor Later door KNVG en VCP Archief
    Verdere actuele Pensioenzaken op pagina Service

1. Ten minste drie keer per jaar stelt DNP een InfoBulletin samen, dat per post verstuurd wordt naar alle leden. Het InfoBulletin bevat informatie over de vereniging en enkele artikelen die interessant zijn voor de leden.

1. In maart van elk jaar organiseert DNP een Jaarvergadering voor haar leden in de Jaarbeurs te Utrecht. Het bestuur van DNP legt daar verantwoording af over haar aktiviteiten. Gastsprekers geven uitleg over de ontwikkeling van het Nedlloyd Pensioenfonds, het Verantwoordingsorgaan en de KNVG. Naar de Jaarvergadering komen steeds honderden leden, dus het is vooral ook een gezellige reünie. De laatste Jaarvergadering vond plaats op 14 maart 2018 en de volgende Jaarvergadering  zal plaatsvinden op 20 maart 2019.

Zie de pagina Archief voor links naar de verslagen van de jaardagen van DNP.